Nu har jag provat

Efter ganska mycket letning hittade jag tillslut kotletter av svensk rapsgris och nu har vi provat dem. Jag var inne på på Scans hemsida för att se hur de rekomenderade stekningen av kotletterna. Den ena dagen tillagades dessa på det sättet de skrev "Hetta upp en panna på högsta värme, tillsätt neutral olja. Salta och peppra köttet och lägg i pannan. Sänk temperaturen direkt till 2/3 och stek ca. 1,5 min, lägg i 1 msk smör och stek ca. 1,5–2 min. på den andra sidan. Sänk gärna temperaturen ytterligare och låt köttet gå färdigt på låg temperatur. Låt köttet vila innan servering." Jag serverade kotletterna med pilaffris och kantarellsås. De smakade gott , var möra och saftiga men jag tyckte inte smaken var något speciellt. De smakade som fläskotletter gör.

Dagen efter stekte jag de två andra kotletterna endast i smör och som jag brukar göra. Jag kollade teperaturen och tog bort kotletterna ifrån värmen när de var 58 grader. Även denna dag åt vi kotletterna med pilaffris men det blev en svampsås av skogschampinjoner till. Vid denna provsmakning tyckte jag att kotletterna var möra, ännu saftigare och att de hade en fantastiska god smak. Berodde smaken på att de endast var stekta i smör? Jag kan tänka mig att köpa dessa kotletter av svensk rapsgris igen även om kilopriset är något högre än vanliga svenska kotletter. Tycker att smaken vägde upp priset.