Kotlett- och grönsaksgryta, en hit!

Ja som titeln uttrycker; äntligen fick vi prova dessa fläskkotletter.

Receptet kommer här. För 4 portioner.
Ingredienser:
5 Potatisar
4 Fläskfileér
2 Gul lökar
4-6 Vitlöksklyftor
3 Stora morötter
2 dl äppelvinäger
1-2 msk olivolja
Oregano
Salt

Instruktioner:
Börja med att skiva kotletterna i bitar och lägg dem sedan i en stekpanna, ringla över lite olivolja, tillsätt sedan vitlöken som du först skär i små cirklar och tillsätt oregano, salt och äppelvinägern. Låt stå i 6-8 minuter. Om kotletterna börjar torka ut i stekpannan, tillsätt 3-4 dl vatten.

Medans kotletterna steks, skala och skär potatisen i klyftor, häll dem i en kastrull med vatten och låt dem koka, tillsätt salt efter smak och koka tills de blir ätbara.

Skär sedan gul-löken i klyftor och skala och skär morötterna på längden eller i cirklar. Tillsätt dessa ingredienser i kotlettgrytan, när kotletterna börjar få fin färg, tillsätt vatten och låt det stå och puttra i 10-15 minuter.

Tillsist, häll i potatisarna i kött- och grönsaksgrytan och rör om. Servera med lite persilja på toppen och tomater!

Kotletterna blev saftiga, med en god och syrlig smak, tillsammans med en god sötma som man får av morötterna! Rekommenderas att prova.