Rapsgriskotletter på norrländskt vis

Jag bläddrade i pärmen med recept för att hitta något kul och välbeprövat till mina rapsgriskotletter. Det blev Norrländska söndagskotletter, ett recept från Hemmets Journal som har hängt med i minst 20 år. Till det gjorde vi ugnsstekt potatis och ungsrostade morötter med timjan och honung.

Kotletterna var kanongoda. Köttet blev saftigt och mört!

Rapsgriskotletter på norrländskt vis

Kotletterna bryntes i smör med salt & peppar. Sedan fick de bräsera i grädde, köttbuljong, en halv matsked krossade enbär och ett par matskedar svart vinbärsgelé. Färsk timjan repades ner i såsen, som sedan reddes med lite idealmjöl.

Potatisen ugnsstektes kryddad med salt och rosépeppar.

Morötterna skalades och lades i ugnsform. Över ringlades en matsked rapsolja, en matsked honung och saften av en halv citron. Salt, svartpeppar och repad färsk timjan ströddes över.

Det här kommer jag definitivt att göra fler gånger!