Rapsgriskotlett med en härlig ölsås

Till att börja med lät jag kotletten ligga i en marinad som bestod av öl, soya, vinäger, ingefära oregano och persilja.

 

Efter 3 h tog jag ut kotletten och marinaden ur kylskåpet för att inte chocka köttet när jag senare stekte köttet. Jag lät köttet ligga 1,5 h i rumstemperatur. Därefter stekte jag ytan för att sedan ugnsbaka köttet inslaget i folie. Tog ut köttet då det nåt en temperatur på 65 grader.

 

Marinaden använde jag som såsbas. Först tog jag och stekte gullök och vitlök i ca 5 min i en rejäl klick smör. Därefter lade jag ner 3 rågade matskedar med vetemjöl. Rörde runt ordentligt. Tillsatte marinaden, gurkmeja för färgen och även kardemumma. Avslutade med att runda av med en halv deciliter grädde.

 

Smaken på både köttet och såsen var alldeles underbar. Det tog 70 min i ugn på 150 graderr innan jag nåt måltemperaturen. Fast den som väntar på något gott väntar......