kött

skall bli otroligt roligt att prova detta äter sällan kotletter så därför känns detta lite spänande då man har sina kotlett minen från barnsben. 

Saftigare än vanligt

Köpte min kotlett på Bea i Svedmyra (Stockholm). har gått och spanat lite på Rapsgris och visste därför var jag kunde hitta det.
Stekte i smör och kryddade med salt och peppar, ville känna smaken av köttet ordentligt,
men kan inte säga att smaken skiljer sig nämnvärt.
Däremot tycker jag att kotletten är extra mör (än kotletter utan rapsolja).
Serverade med svenska höstsmaker, svamp (otroligt gott till just gris) och rotsaker.
Alla åt med god aptit.
Receptet hittar ni på min blogg boel.adrial.se

Svårköpt kotlett

Trots att jag bor mitt i stan, och har både större och mindre livsmedelsbutiker i närområdet, har det hitintills inte varit möjligt att få tag i rapskotletterna. Visserligen ska produkten finnas på närmsta ICA Maxi, och där har den t o m ett eget fack i kotletthyllan, MEN de gånger jag besökt butiken senaste veckan så har produkten lyst med sin totala frånvaro. To be continued....

Goda kotletter

Rapsgris fanns inte i mina närmaste ICA- och COOP-butiker, men jag hittade det så småningom. Förpackningen var svåröppnad och det var sedan svårt att skölja ur den lilla köttvätska som fanns kvar i, så att den inte skulle rinna ut i soppåsen.

Kotletterna var benfria och med en tjock fettrand runt. Jag kryddade kotletterna med bara salt och svartpeppar. Klippte några jack i den tjocka fettkanten. Stekte dem i rätt varm stekpanna på båda sidor tills de fick bra färg, sedan sänkte jag värmen och stekte klart. Tog upp kotletterna sekunden innan de var helt genomstekta.

Kotletterna blev väldigt möra och goda. De serverades med en rotfruktsgratäng.

Gott!

Nu är kotletterna uppätna till minsta smula. Vi brynte dem i panna för att sedan hälla på vatten och låta dem puttra klart i det. Sedan ner i en ugnsform, på med champinjonsås, lite gratängost och sedan skjuts in i ugnen tills osten smält. Kotletterna blev väldigt goda. De blev saftiga och var enkla att laga med.

Det som ger produkten ett minus från vår sida är den knepiga förpackningen. Den var otroligt svår att öppna.

Annars en riktigt god kotlett som jag gärna kan köpa fler gånger!

 

Saftigt och mört

Vi åt kotletterna igår, stekta med bara lite vitpeppar och salt men mer behövdes verkligen inte. De blev otroligt möra och saftiga. De köper vi gärna igen. Tänkte prova kotlett i bit i lergryta till helgen, med äppeljuice, soya, rotfrukter och potatis brukar det bli jättegott men ibland lite torrt med vanligt griskött så det ska bli spännande.

En enda negativ sak dock - VARFÖR denna otroliga inplastning? Dubbla plastlager som nästan var omöjliga att komma igenom. Känns väldigt miljöovänligt och borde gå att lösa på ett enklare och mer miljövänligt sätt

Med kupongen i handen

Så nu är den utskriven och snart far jag iväg till coop i centralstationen för att se om kottleten finns där. Isåfall blir det det till middag imorgon då en långkok redan ligger planerad i dagens schema. Spännande!

Mustig höst-gryta

Gjorde en gryta enligt följande, blev väldigt lyckat. Skulle dock rekomendera något mindre buljong och soja så behöver man inte ha grädde.

750 g raps-gris karré i bitar

1 palsternacka

3-4 morötter

4 små lökar

2 msk soja

1 köttbuljong

10 vitpepparkorn

1 st. porter öl

2 msk vinbärsgelé

200 g rimmat sidfläsk

Skar upp karrén i bitar och fräste den tillsammand med sidfläsket. Köttet fräste jag i järngryta i vilken jag sen hällde i sojja, buljong och vitpepparkorn. Sen hade jag i en porter-öl, vinbärsgelén och slängde i rotfrukterna. Det hela fick stå och puttra någon halvtimme. Sen fräste jag på löken (hel) lite och hade i den också. Jag smakade av och det hela var faktiskt ljuvligt gott, men dock lite för salt tyvärr. Därför fick jag ha i lite grädde mot slutet. Jag hade två köttbulljongtärningar och jag tror faktiskt max en behövs, kanske t.om. mindre. Rätten var mycket god med grädde men skulle ändå tjäna på att vara utan tror jag så att smakerna fick stå ut lite mer.

Det räckte knappt till sex personer, men då hade vi ätit en ganska rejäl förrätt också. Till det serverade jag hasselbackspotatis, skulle fungerat bra med ris eller vanlig kokt potatis också. Kokt potatis hade nog vart att föredra egentligen. På det hela taget, en mycket god rätt! Smakrik, mustig och mättande.

Nice!

Skrev precis ut min kupong, så nu blir det bara att ge sig ut och leta efter Svensk Rapsgris kotlett. Måste fundera ut något bra att äta till bara :)