Var inte lätt att hitta!

Efter mycket så fick jag tag i dessa.... var inte lätt att hitta dessa.

Stekte dom med salt och peppa, severades med sallad och bearnaisesås.

ja smaken då..  var inte min smak, var inte lika saftiga som andra kotletter. kommer inte köpa dessa igen.

 

svårhittad

Man tänkte att på stora ICA maxi borde det finnas, fanns lite ur sortimentet men inte denna. Till förklaring fick´jag att eftersom det var en relativt ny collection höll dem på att prova med lite itaget vad som efterfrågades, hjälpvilliga som dem var erbjöd dem att det kunde beställa in. Vidare fann vi den iallafall på COOP forum.

Besviken..

Ägnade en hel dag med att åka runt till de mest välsorterade matbutikerna i Malmö. Fick inte napp någonstans. På ICA Maxi i Toftanäs hade man förpackningar med Scans rapsgris. Tyvärr inte några kotletter, bara karré.

Har alltså inte kunnat testa denna produkt.

Testad

Jag åt kotletterna för lite mer än en vecka sedan. Tog kort men sedan har kameran strulat, därför har jag väntat med att blogga men nu känner jag att det är dags att komma till skott. Fyra kotletter kostade 70 kr. Det var inte värt pengarna! Köttet var fint och mört men inte direkt smakrikare än vanliga kotletter, snarare lite "torrare", lite mindre feta. Vi åt dem med potatis, sås och äppelmos och vinbärsgele. Ville pröva med olika tillbehör och som sagt de var goda men inte värde priset.

Testat!

Då paketet innehöll 4 kotletter och vi är en familj på bara två personer, räckte det till två middagar. Hade dock lite kort om tid båda gångerna så jag stekte dem vända i njöl och kryddor. Till serverades grönsaker, sås samt ris ena dan och pasta andra.

jag tyckte iof att köttet såg finare ut än många billigare märken, inga senor - men heller inget fett alls... Som ju fläskkotlett brukar ha. Första gången stekte jag på högre värme, kortare tid. Vi upplevde båda att köttet var lite segt/svårtuggat, lite som oxkött som inte kokat tillräckligt. Nästa gång stektes det länge på lägre värme. Då var det lite mer lättuggat men blev lite torrt när det kallnade. 

 

Jag har aldrig haft problem att få till fläskkotletter innan, så det här känns skumt!

Den "speciella"smaken detta kött ska ha... Hmmm... Tycker det smakar som kött jag ätit förut och jag har då aldrig köpt rapsgris...

 

Då jag tidigare var uttagen att testa karrèn (som inte fanns i nån affär häromkring på flera veckor) så hade jag inga problem att hitta kotletterna då jag sett dem i flertalet affärer där jag letat efter karrèn...

 

Kan tilläggas att våra katter som sällan bryr sig om vad vi äter blev helt tokiga och tiggde från jag öppnade paketen tills de konstaterat att våra tallrikar var tomma. Givetvis fick även de smaka på köttet... Som uppenbarligen föll dem i smaken då de var ännu värre vid andra testningen... Dock behövde både katterna och ettårige sonen få det extremt finfördelat för att kunna tugga det... Och så är det inte med annat kött...

 

Jag tycker inte det är värt det höga priset efter detta testet men det var kul att prova nåt jag aldrig hade provat annars. Kommer inte rekommendera det till småbarnsfamiljer men kommer i övrigt inte avråda folk från att testa...

Testat!

Så, då har man testat raspgrisen. Det var maken som lagade till en enkel rätt; stekta skivor i smör kryddade med salt och svartpeppar. Till detta hade vi ris och sås med stekskyn som bas och med några korn kryddpeppar i. Gott!

 

Vi borde naturligtvis haft lite grönskaer till men så blev det inte. Ser väldigt brunt ut...

Vad gäller rapsgrisen så tyckte både maken och jag att den var lite saftigare än "vanlig" gris är. Fast så stor skillnad var det ändå inte. Vet inte om det är värt prisskillnaden, men det var kul att få testa!

Nu är kotletterna testade!

Nu har jag testat kotletterna. De var lite svåra att hitta men till slut så.

Vi panerade kotletterna i mjöl och kryddor. Sedan fräste vi vitlök och timjan i smör i en stekpanna och la ner kotletterna. Stekte kotletterna på båda sidor och hällde sedan på vitt vin och brässerade dem i ca. 10 min. Serverade dem med klyftpotatis och bearnaisesås. Mycket gott!

Kotlett i sällskap med rotsaker och svampsås

Som synes fick kotletten (ytterfilén?) rotsaker - potatis, morötter, kålrot och rödbetor - samt svampsås på stekskyn och trumpetsvamp som tillbehör. På grund av lite lagom slöhet fick den gå och bli ugnstekt, smaksatt med vitlök och timjan.

Trots att detta endast var andra gången jag prövade rapsgris går det helt klart att känna igen smaken. Kvalitén är helt klart över de billigare danska märkena, men aromen kan möjligtvis tyckas vara aningen pikant! Gott, hursomhelst, och personligen var det inga svårigheter att hitta den - det har väl sina fördelar att bo i Stockholms innerstad.

Kottlettlös... :(

Nu ahr jag letat och letat.

Testat i flera butiker, åkt runt, testat dem igen mm.

Får samma svar övreallt, de restar.

Trist när man tar sig tiden och verkligen vill testa men så går man själv back i slutändan istället. :(

Undrar varför de restat i butikerna?

Någon som vet?

 

Inte det lättaste

Äntligen har vi lyckats lokalisera denna produkt. Ingen av de större matbutikerna i områdena omkring vårt hem (vi körde runt i flera kommuner) hade dessa kotlettskivor, men en lite lokal ICA-butik i Åkarp hade det. Toppbetyg för dem! Inte bara för att de faktiskt hade köttet men även för att de gav oss paketet med kotletter helt gratis, när kupongen inte fungerade. Verkligen jättebussigt!

Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra för något smarrigt...

Enkelt och gott

Det var inga större problem att hitta kotletterna, slut på första stället men på andra stället fanns de.

Det är min man som lagar maten och han tillagade på samma sätt som mina föräldrar gjorde när jag var liten, då åt vi kotlett nästan varje lördag. D.v.s. salt och vitpeppar och steka till det. Till det åt vi potatisgratäng. Min mans första kommentar var att det var positivt att de var benfria, han är inte så glad i när det är ben på kotletten. Jag tycker köttet var bra, jag inbillar mig att det var lite mörare och mindre senigt än "vanliga" kotletter. Vi kommer att köpa det fler gånger, då vet vi att vi får bra kött av god kvalitet.

Rapsgriskotlett med en härlig ölsås

Till att börja med lät jag kotletten ligga i en marinad som bestod av öl, soya, vinäger, ingefära oregano och persilja.

 

Efter 3 h tog jag ut kotletten och marinaden ur kylskåpet för att inte chocka köttet när jag senare stekte köttet. Jag lät köttet ligga 1,5 h i rumstemperatur. Därefter stekte jag ytan för att sedan ugnsbaka köttet inslaget i folie. Tog ut köttet då det nåt en temperatur på 65 grader.

 

Marinaden använde jag som såsbas. Först tog jag och stekte gullök och vitlök i ca 5 min i en rejäl klick smör. Därefter lade jag ner 3 rågade matskedar med vetemjöl. Rörde runt ordentligt. Tillsatte marinaden, gurkmeja för färgen och även kardemumma. Avslutade med att runda av med en halv deciliter grädde.

 

Smaken på både köttet och såsen var alldeles underbar. Det tog 70 min i ugn på 150 graderr innan jag nåt måltemperaturen. Fast den som väntar på något gott väntar......

Stekt kotlett

Jag stekte kotletterna kryddade endast med salt och vitpeppar. Till detta serverade jag kokt potatis och en sky, övriga tillbehör var inlagd gurka och äppelmos. Typiska kotletttillbehör från min barndom. Köttet var mycket gott och saftigt. Jag tycker att kotletter ibland blir lite torra när jag steker dem, men det blev inte dessa. Kommer att köpa dessa igen och testa lite andra recept.

Äntligen

Det har krävts en massa för att hitta dessa koteltter, det var inte det lättaste i Borås. Med några få dagar kvar kom jag dock på att även kolla Coop - och där fanns de.

Jag är ingen van kotelttätare. Men, som all koteltt säkert är, är denna väldigt enkel att tillaga (om man vill ha det så). Salta och peppra och steka någon minut på varje sida.

Jag tycker att rapsgrisen har en ganska syrlig smak i sig själv. Konsistensen får jag till väldigt bra på ett enkelt sätt, trots att jag inte är van vid kött. Den blir mör och saftig, på ett gott sätt.

Jag stekte i stekpanna, och är mycket nöjd med resultatet.