Svensk Rapsgris Kotlett

Har nu testat på Svensk Rapsgris Kotlett.

Hittatde dess i andra buktiken jag tittade i.

La kotletterna i rödvinsmarinad där dem fick ligga i några timmar.

Grillade sedan kotletterna o serverade med klyftpotatis o bea.

Köttet var saftigt o gott. Tycker att de smakade bättre än "vanliga" kotletter.

Kommer absolut att köpa dessa i fortsättningen.

FOrtfarande kottlettlös....

Nu har jag letat och letat, återkommit till de butiker som ska ha i sortimentet men inga funna.

Fick höra från Coop Forum butikerna att de har restat i sortimentet jätte länge och att de inte var så glada. Även Ican jag sprang in på sa att de restade.

Tre dagar kvar att kunna hämta ut.

Får se om jag förblir kottlettlös eller inte....

Rapsgris kotlett med gucamole

Finally hittade jag Svensk rapsgris kotlett på Ica Maxi Lindhagen, har varit runt på fem  butiker innan utan resultat. Så förväntantsfullt gick jag hem och tillagade den och serverade med guacamolemos och en god sallad, mums. Bara tanken på att kotletten är benfri fick jag en känsla att den är godare än andra jag tidigare ätit.  Men ärligt talat så tycker jag nog inte att smakupplevesen är något extra, skivorna har kryddats med salt och peppar och sen steks några minuter på varje sida. Men en klar fördel är att den är benfri och att den kommer från svenska gårdar givetvis. Dock tycker jag inte priset är motiverat för att köpa denna igen, 120 kr/kg.

Fritz i Lissabon med Rapsgriskotlett

Fick tag i kotletter hos Ica i Angered. För ett litet tag sedan hade vi Fritz i Lissabon med "vanliga kotletter", svenska.

Tänkte därför pröva rapskotletterna till denna mustiga gryta. Recept se nedan.

Vi tyckte att kotletterna blev bra, bekvämt med benfria, möra och saftga. Kanske en aning saftigare än de vi prövat tidigare.

Priset var i detta fall ungefär detsamma, 115 - 199 kr/kg. Vilket natuligtvis är dyrare än danska, men tänk så bra grisen haft det under uppväxten.

Fritz i Lissabon

4st kalv- eller fläskkotletter, ¼ kg köttfärs,

1pkt djupfrysta ärtor, 1 gul lök, 1 hg räkor,

1 bit rotselleri, 1 burk champinjoner, olja, smör, vitlök,

1-2 buljongtärningar, tjock grädde,

salt, peppar, cayennepeppar

En mustig, kryddstark rätt, som är verkligt rolig att laga. Börja med att hacka löken smått och skär sellerin i tärningar.

Rensa räkorna och lägg dem i en liten sil. Lägg olja och smör i en stekpanna och håll en bra gryta

i beredskap. I den grytan skall allt puttra tillsammans allteftersom det steks i stekpannan. Fräs alltså löken ljusgul och mjuk. Lägg den i grytan.

Låt selleritärningarna få en omgång i stekpannan. Vispa ur pannan med lite vatten. Fräs köttfärsen vackert brun.

Mosa färsen med en stor gaffel medan den steker, så den blir jämnt grynig och välbrynt.

Krydda med salt, peppar och vitlök. Späd med vatten och lägg i en eller två hönsbuljongtärningar. Låt färsen

puttra sakta tillsammans med löken och sellerin. Stek nu kotletterna vackra i färgen. Krydda dem. Var lite

försiktig med saltet eftersom buljongtärningarna är salta – och räkorna också. När kotletterna är färdiga,

späder man dem med lite vatten och lägger dem till den tjocka bruna röran i grytan. Dessutom häller man i

de djupfrysta ärterna direkt ur paketet och champinjonerna.  (Kantareller går mycket bra)

ur burken. Inte vattnet – om det är vattenkonserverade champinjoner. Det kan man spara och

späda med om så behövs. Lite grädde späder man också med. Tjock grädde. Låt allt stå och småsnacka på spisen. Kotletterna överst - och den tjocka doftande röran av selleri, köttfärs, ärter och champinjoner i gräddig sås.

Vitlöksdoftande och med lagom, inte för påträngande cayennepepparskärpa i smaken. Smaka av väl! Servera

rätten med de rensade räkorna stjälpta överst. De skall vara varma och det åstadkommer man bäst genom

att slå lite hett vatten över dem i silen där de väntat

----------------------------

Gratinerad Svensk Rapsgris Kotlett

Efter mycket letande hittade jag till slut ett paket i en ICA affär jag inte handlar så ofta i.

Det luktade inte så gott (syrligt, surt) när man öppnade förpackningen, vilket göra att man blir lite fundersam. Tyvärr är det väl ett rätt så vanligt fenomen med denna typ av förpackning, men det känns inte så fräscht.

Kotletterna kändes dock saftiga och fina när man väl hanterar dem. Stekte dem först med salt och peppar, därefter gratinerades de med en citronstänkt champinjonsås med riven ost på toppen. Serverat med bakad potatis blev det en god måltid för fyra personer.

Kotletterna var saftiga men det känns inte som att det är så stor skillnad mot vanliga kotletter. Skönt dock att slippa ben och en stor fettkant som ofta gör dem svåra att få genomstekta.

Osäker på om jag kommer att köpa dessa igen. Är inte riktigt nöjd med sättet de förpackas och föredrar eg. butiksstyckat kött vilket känns fräschare.

Bulgursallad med kotlett från svensk rapsgris

Jag marinerade kotletterna med en marinad som bl.a innehöll olja, soja, persilja, cayennepeppar, salt och peppar. Köttet stektes efter några timmar i marinaden och skivades sedan upp i tunna skivor. Dessa skivor serverades till en bulgursallad som innehöll bl.a avocado, mozarella, sallad, paprika, tomat, gurka och rödlök. Till detta drack jag och min vän ett glas vin.
Kotletterna passade mycket bra att servera i just tunna skivor, då jag inte alltför sällan tycker att kotletter har en förmåga att bli aningen torra, att marinera dem innan var givetvis också ett sätt att arbeta emot torrheten. Något som fungerade!

Svensk rapsgris med mos

Tog med mig förpackningen med svensk rapsgris till ett par vänner, där vi lade den i all round marinad, och sedan stekte den. Vi gjorde även sås på marinaden, hade i lite sesamfrön. Som tillbehör gjorde vi mos som vi kryddade med citronpeppar, muskot, salt, peppar och lite andra härligheter. Supergott, köttet var mört och lättuggat. Mycket gott, kommer definitivt köpa det fler gånger. Dessvärre hann vi äta upp allt innan vi kom på att vi kanske skulle ha tagit en bild. Men det är endast ett bra betyg. Vi var hungriga, och det var gott. 

Kotlettfesten i Onsdags!

Som jag skrev innan blev det alltså en liten köttestsession här med syrran i Onsdags. Gillar mitt kött lite mer stekt än syrran så vi gick en medelväg, så båda kunde bli nöjda. Gick på 5 min. att steka, skippade marinad & körde enkelt med salt & svartpeppar på kotletterna efter stekningen. Fick bli strips till köttet, med tomater/gurka & vad tyckte vi om den lilla kotletten då? Jorå, funkade fint, smaken var bra, konsistensen mör & vi blev båda nöjda, belåtna & relativt mätta (åt bara en var!). Slutsats! - Steker väldigt sällan kotletter & annat kött nuförtiden men innan blev det ofta & skall jag jämföra så står sig den här produkten väl med det jag ätit innan. Kan säkert bli ett köp av denna igen, så småningom.

En mör kotlett!

Kotletterna tillagades med en rödvinssås och kokt potatis. Det var väldigt möra kotletter med bra textur i köttet, dock var själva smaken inte annorlund än andra kotletter.

 

Supergoda kotletter!

Kotletterna hittade vi på Ica och det var inga problem att hitta dem.

Väl hemma grillade vi kotletterna och serverade dem med potatisgratäng och grönsallad.

Hela familjen * 2 vuxna och 2 barn * är supernöjda med kotletterna.

Möra, goda och lätta att dela, både för barn och vuxna.

Ett bra köp!

Svensk rapsgris kotlett

Har letat i flera affärer tillslut hittade jag kotletterna.Jag tillagade dem som en helgmiddag men hemlagade klyftpotatis, ungsbakade grönsaker och en rödvinsås. Kotletterna hade en god saftig smak. De var mörare än vanliga kotletter. Priset var lite för dyr för min smak men vill man ha saftiga kotletter får man kanske betala mer.

Rapsgris

Har nu provat rapsgrisen. Tillagade som det stod på förpackningen, och kokade pasta och stekte upp rödlök till. Såg ganska gott ut, men det fick åka direkt ner i matlådor till dagen efter.

Maten fick följa med till skolan och blev uppvärmd i micro. Tyvärr så blev smakresultatet därefter. Det blev inte alls så gott som jag tror det varit kvällen innan. Kändes ganska torra, men det lär ha varit microns "fel". Helt OK, men inget vi kommer köpa hem snart igen. Roligt att ha provat dock:)

Äntligen hittade

Efter att ha letat i flera olika butiker lyckades jag till slut hitta rapsgriskotletterna. Vi tog dom till söndagmiddag. Kryddade dom med vitlök och basilika och grillade dom tillsammans med tomathalvor på en grillplåt i varmluftsugn. Felbedömde tiden lite eftersom kotletterna var så tunna så de blev stekta lite för länge. Annars var det ett gott kött och bekvämt att det var benfria kotletter. Priset är dock lite högt, om vi hittar dom och vill ha lite extra gott kött kanske vi köper dom igen.

Saftig rapsgris kotlett

Efter långt letande hittade jag kotletterna på Coop forum. Har nu testat dem och tyckte att de var saftiga och möra och inte så torra som kotletter kan vara. Jag kryddade och stekte dem. Serverade hasselbackpotatis och rödvinssky och en god sallad till. jag kommer att köpa dessa kotletter fler gånger.

 

Oj vad gott!

Varan var inte jättelätt att hitta, men tillslut så ;)

Jag stekte rapsgrisen något längre än vad som stod enligt anvisningen på paketen. Resultatet blev ändå väldigt saftigt. God smak! Serverade det tillsammans med färsk pasta och hemmalagad sås. Smakade gudomligt gott!

Priset är något högt. Osäker på om jag kommer kosta på mig det, men kanske! :)

Med smak av svensk rapsgris

Idag har jag lagat rapsgris med rosépepparsås, kokt potatis och broccoli, succsé i familjen.

Jag stekte kotletterna med salt och vitpeppar, och kryddade på med mortlad rosépeppar och hällde över grädde.

Det fick puttra medan potatis och broccoli kokat färdigt, smaka av såsen med ytterliggare salt och vitpeppar.

 

Letar fortfarande

Har nu letat i flera olika butiker efter kotletten utan resultat. Bara att fortsätta letandet.. Ska bli spännande att smaka när jag väl hittar den! :) 

återkommer! 

Svensk Rapsgris testad

Hej min kära och synnerligen vällästa blogg,

Fick efter ett längre tids letande möjlighet att köpa Svensk Rapsgris på ICA Supermarket i Sollentuna.

Kotletterna tillagades i ugnen efter att ha marinerats i chilimarinad och serverades tillsammans med caesarsallad.

Måste säga att jag är överlag väldigt nöjd över det goda köttet - ni vet ju hur det är, gratis smakar bäst.

Tack Smartson och Scan!

Kaspars Baldzens